Monday, November 24, 2008

Cat de departe sunt toate


“Nu stiu absolut deloc pentru ce trebuie sa facem ceva in lumea aceasta, pentru ce trebuie sa avem prieteni si aspiratii, sperante si visuri. N-ar fi de o mie de ori mai preferabila o retragere intr-un colt indepartat de lume, unde nimic din ceea ce alcatuiese zgomotul si complicatiile acestei lumi sa nu mai aiba nici un ecou? Am renunta atunci la cultura si la ambitii, am pierde totul si n-am castiga nimic. Dar ce sa castigi in lumea aceasta? Sunt unii pentru care orice castig n-are nici o importanta, care sunt iremediabil nefericiti si singuri. Suntem toti atat de inchisi unul altuia! Si daca am fi atat de deschisi incat sa primim totul de la celalalt sau sa-I citim in suflet pana in adancuri, cu cat I-am lumina destinul? Suntem atat de singuri in viata, incat te intrebi daca singuratatea agoniei nu este un simbol al exisentei umane. Este un semn de mare deficienta in vointa de a trai si a muri in societate. Mai pot exista mangaieri in momentele din urma? De o mie de ori este mai preferabil sa mori undeva singur si parasit, cand nevazandu-te nimeni poti sa te stingi fara teatru si poza. Mi-e scarba de oamenii care in agonie se stapanesc si isi impun atitudini pentru a face impresie. Lacrimile nu sunt arzatoare decat in singuratate. Toti aceia care se vor inconjurati in agonie de prieteni o fac dintr-o frica si dintr-o imposibilitate de a suporta momentele finale.Ei vor sa-si uite momentul capital de moarte.De ce nu au un eroism infinit, de ce nu incuie usa ca sa suporte senzatiile acelea nebune cu o luciditate si o teama dincolo de orice limita? Suntem atat de separati de toate! Si tot ceea ce este nu e inaccesibil? Moartea cea mai adanca si mai organica este moartea in singuratate, cand insasi lumina este un principiu de moarte. In astfel de momente esti separat de viata, de iubire, de zambete, de prieteni si chiar de moarte. Si te intrebi paradoxal daca mai exista altceva decat neantul lumii si al tau.”
Emil Cioran

Ai vrea sa-mi iei un interviu, deci... zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... i-am raspuns.
Dumnezeu a zambit.
- Timpul meu este eternitatea... Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu mi-a raspuns:
- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca...., iar apoi tanjesc iar sa
fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani......iar apoi isi
pierd banii pentru a-si recapata sanatatea. Faptul ca se gandesc cu teama
la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici
viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar
fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un
timp. Apoi am intrebat:
- Ca parinte, care ar fi cateva dintre
lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai?
- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima
celor pe care ii iubesc... si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa
se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult,
ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care
ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa
invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in
mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca,
de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.
- Multumesc pentru timpul acordat....am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa
stie? Dumnezeu m-a privit zambind si a spus:
- Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna!

Thursday, October 9, 2008

faithful heart


....never misjudge the most faithful heart of your beloved.

ever thine
ever mine
ever ours

Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me....

Wednesday, July 23, 2008

Ce vrei si meriti!!

Oricine, indiferent de profesie isi doreste sa gaseasca un loc de munca unde sa isi valorifice potentialul, unde sa se simta apreciat. Serviciul ar trebui sa ofere posibilitatea satisfacerii unor nevoi pe langa cele elementare (de resurse financiare) si cele sociale (integrare in grup, respect, interactiune, prietenie).
Managementul carierei inseamna gasirea mijloacelor si strategiilor necesare pentru identificarea locului de munca potrivit, dezvoltarea continua a carierei, dorinta de a depasi orice tip de obstacol si dificultate in atingerea scopurilor, obstacole ce tin fie de un context situational (social, economic, organizational), fie de un context intrapersonal (aptitudini, valori, atitudini).
Dificultatile intampinate in dezvoltarea carierei pot depasi capacitatea noastra de a face fata situatiei la un moment dat. Apar perioade de confuzie, de deznadejde, de deziluzie, de retragere, de teama, de revolta, legate de ceea ce inseamna propria cariera, alegerile profesionale, aptitudinile personale, piata muncii, angajatori si tot ce tine de profesie in general.

Uneori, dificultatile de care ne lovim sunt consecinta unor alegeri profesionale nepotrivite facute in trecut . O astfel de situatie ar fi alegerea unei specializari, fara a ne documenta in prealabil de posibilitatile de practicare a specializarii respective in viitor, de situatia obiectiva a unui domeniu de activitate sau necunoscand gradul in care dispunem de aptitudinile si trasaturile de personalitate necesare pentru performanta intr-o anumita profesie.

In momentul in care aceste situatii apar, si cu siguranta apar la foarte multi dintre noi intervine momentul cautarilor, al autoevaluarilor si in final al alegerilor.

  1. Stabileste ce ai de rezolvat

Momentul in care incepi sa iti rezolvi problemele si obiectivele de cariera incepe odata cu constientizarea lor. Acesta este primul pas catre un plan de cariera de succes:

  • autoevaluarea si constientizarea piedicilor;
  • stabilirea obiectivelor

Acestea sunt elementele care te vor determina sa iti construiesti cariera pas cu pas. In stabilirea obiectivelor in cariera autoevalurea este pasul cel mai important. Autoevaluarea este primul pas in procesul de planificare al carierei. In aceasta etapa adunam informatiile necesare pentru a lua o hotarare informata in ceea ce priveste cariera noastra viitoare.
O evaluare personala este indicat sa includa examinarea urmatoarelor aspecte: valori, interese, personalitate si aptitudini. Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la sfatul unui consilier de cariera, pentru a le administra evaluarea personala. Primul pas este discutia despre diferitele instrumente de evaluare intalnite, ca si lucrurile demne de luat in seama atunci cand ne gandim la o schimbare in cariera sau suntem la inceputul ei.

Valori

Valorile sunt probabil cel mai important lucru de luat in considerare atunci cand iti alegi un job. Daca nu tineti cont de ele atunci cand va planificati cariera, este posibil sa faceti o meserie si o munca care sa nu va placa si care sa creeze ulterior frustrari. De exemplu, cineva care are nevoie de autonomie nu ar fi multumit cu o munca in care fiecare actiune si fiecare pas sa fie hotarata de altcineva.
Evaluarea propriilor valori va necesita raspunsul la intrebari ca:

Este salariul important pentru tine?

Este important pentru tine ca munca sa implice interactivitatea cu oamenii?
Este important ca munca ta sa aiba o contributie in societate?
Este important pentru tine sa ai putere de decizie intr-o companie?

Interese

Evaluarea intereselor este de asemenea folosita frecvent in planificarea carierei. S-a descoperit ca persoanele care au aceeasi cariera (si care sunt multumite de aceasta) au interese similare. S-a si dezvoltat un sistem de interese combinate cu unul sau mai multe din urmatoarele tipuri: realist, artistic, social, intreprinzator, conventional si cercetator, atribuindu-le apoi pe fiecare unei ocupatii. Rezultatele evaluarii intereselor sunt comparate apoi cu rezultatele acestui studiu – se aseamana interesele tale cu cele ale unui politist sau ale unui contabil?

Personalitate

Evaluarea personalitatii ajuta la alegerea mediului de lucru care iti permit sa evoluezi si sa fii multumit. De exemplu, pentru o persoana introvertita nu este potrivit un loc de munca in cadrul relatiilor publice, vanzarilor sau marketingului. Totusi, stabilirea tipului de personalitate nu trebuie considerata a fi singurul criteriu in alegerea unei cariere, ci trebuie corelata cu interesele si valorile evaluate anterior.

Aptitudini

Atunci cand te hotarasti in ce domeniu vrei sa evoluezi, trebuie sa determini ce abilitati posezi. Trebuie luate in considerare lucrurile la care te pricepi, ca si cele pe care iti place sa le faci. Poti fi foarte priceput intr-o anumita activitate, dar sa urasti fiecare secunda pe care o petreci implicandu-te in ea.

In evaluarea aptitudinilor, trebuie luat in considerare si timpul pe care esti dispus sa il cheltui in obtinerea unor noi abilitati sau anumitor cunostinte de specializate.

In procesul de autoevaluare, este important sa ne gandim la celelalte aspecte care vor influenta alegerea carierei. De exemplu, responsabilitatile si capacitatea familiei de a plati pentru educatia sau trainingurile necesare. De asemenea, trebuie sa ne amintim ca autoevaluarea este doar primul pas in procesul de planificare al carierei. Dupa aceasta etapa, urmeaza aceea in care analizam optiunile pe care le avem. Doar pentru ca rezultatele autoevaluarii indica o anumita ocupatie care se potriveste cu interesele, aptitudinile si valorile pe care le posezi, nu inseamna ca aceasta va fi alegerea finala. In mod similar, doar pentru ca autoevaluarea nu indica faptul ca o anumita ocupatie este potrivita pentru tine, nu inseamna ca nu trebuie sa o iei in considerare, ci ca trebuie sa petreci mai mult timp analizand-o.

2. Actioneaza catre cariera pe care o doresti
Informeaza-te cu privire la firmele angajatoare, trimite CV-ul, scrisoarea de intentie si urmareste anunturile la locul de munca. Daca jobul actual nu te satisface sau ai impresia ca stagnezi, fa urmatorul pas pentru a obtine cariera pentru care muncesti.
3. Evalueaza ce este mai bun pentru cariera ta
Inainte de a accepta un job doar pentru ca iti permite promovarea sau un plus de bani la salariu, evalueaza toate ofertele de locuri de munca si decizia potrivita. Ia in considerare:

  • riscurile jobului sau ale companii;
  • beneficiile sub forma baneasca;
  • motivarea din punct de vedere profesional, ceea ce iti permite dezvoltarea carierei: oferta de cursuri, apreciere directa, training, forme de mentorat.

4. Persevereaza pentru succesul autentic
Dezvoltarea carierei inseamna adesea obstacole, care se concretizeaza, de multe ori in:

  • limitarile fisei postului sau, din contra, o fisa a postului mult prea incarcata;
  • un manager care nu iti apreciaza adevarata valoare la job;
  • echipa care nu iti sustine munca;
  • atmosfera tensionata la job care nu iti permite sa iti folosesti aptitudinile pentru propria cariera.

Ca sa depasesti toate aceste probleme trebuie sa perseverezi in lupta ta pentru a te impune, a cauta ce este mai bine pentru cariera ta si a-ti schimba jobul cu unul care se potriveste cu ceea ce vrei si meriti. Fa fata provocarilor si iti vei construi cariera dorita!
Mult Succes!

Tuesday, July 22, 2008


“I like my job because it involves learning. I like being around smart people who are trying to figure out new things. I like the fact that if people really try they can figure out how to invent things that actually have an impact.” Bill Gates

Travel to Life!


If you wish to travel far and fast, travel light. Take off all your envies, jealousies, unforgiveness, selfishness, and fears.


Man is so made that whenever anything fires his soul, impossibilities
vanish.

Monday, June 9, 2008

A smooth sea never made a skilled mariner.

It is more important to know where you are going than to get there
quickly.

Beauty, truth, friendship, love, creation – these are the great
values of life. We can’t prove them, or explain them, yet they are
the most stable things in our lives.

Everyone who has ever taken a shower has had an idea. It's the
person who gets out of the shower, dries off, and does something
about it that makes a difference.

-- Nolan Bushnell

Wednesday, April 30, 2008

"Hate and Dreams"

"To hate and despise others is a sign of weakness and selfishness. To hate someone takes all your good energy & prevents you from realizing your dreams"

Friday, April 18, 2008

Giving up??!!

Being defeated is often only a temporary condition. Giving up is what
makes it permanent.

Monday, April 14, 2008

Photographer

"It's weird that photographers spend years or
even a whole lifetime, trying to capture moments
that added together, don't even amount to a
couple of hours.
~ James Lalropui Keivom